Mange bedrifter opplever tyveri fra byggeplass, og dette skaper både økte kostnader og mye arbeid for de som rammes. Vær derfor i forkant! Benytt sikkerhetsløsninger som gjør det vanskelig å bryte seg ubemerket inn.

I samarbeid med partnere tilbyr Garda Anleggsikring et nytt konsept til byggebransjen; en sikringspakke med alt inkludert for effektiv sikring av områder, inkludert fysisk sikring og kameraovervåkning tilkoblet FG-godkjent alarmstasjon.

En god fysisk sikring er det første man bør tenke på for å unngå uønsket besøk på byggeplass. For best mulig sikring mot tyveri, anbefaler vi derfor følgende:

  • Klatresikre byggegjerder – F3 Smartpanel anticlimb
  • Tung fot på 26 kg eller vektblokker
  • Løftesikring for å unngå at gjerder kan løftes opp av foten
  • Dobbelt sett med sikkerhetsklammer – må benytte spesialverktøy for å åpne
  • Trådholder og bølget tråd i topp – øker høyden og gjør klatring over gjerdet mer vanskelig
  • SelectaDNA – merking av verdifullt utstyr for å hindre tyveri og lettere finne igjen tyvegods hvis det blir stjålet
  • Dekkduker/banner med varsling om DNA-merket utstyr og evt. kameraovervåket område
  • Rotasjonsgrind
  • CE-sertifisert kjøregrind på flyttbare fundament
  • Adgangskontroll med mannskapsregistrering – kan leveres ferdig påmontert og testet på rotasjonsgrind/kjøregrind

         

  

Kameraovervåkning
Tyveri er et stadig økende problem i bygge- og anleggsbransjen i Norge. Tross dette, er det kun ca. 5% (*) av byggeplassene som velger å bruke kameraovervåkning som sikkerhetstiltak. Intellity CAM er en kameraløsning som gir deg muligheten til å avverge tyveriet før det er påbegynt. Ved hjelp av intelligent videoanalyse (IVA) oppdages uønskede besøk på byggeplassen i sanntid, og det går varsel til en døgnbemannet FG-godkjent alarmstasjon. Alarmoperatøren har mulighet til å advare eller skremme vekk eventuelle inntrengere over høyttaleren på kameraet (120db lydnivå), og sende ut vekter ved behov eller tilkalle politiet. Videomaterialet dokumenterer hendelsene og kan brukes som bevis.

 Safe4 sin FG-godkjente alarmstasjon.

Referanseprosjekt
Bakke AS har testet løsningen på en av sine byggeplasser, og har dette å si: «Vi slet en del med tyverier på vår byggeplass i nærheten av Nesodden, og var på utkikk etter en løsning som passet på vår type byggeplass. Vi gikk igjennom vårt behov sammen med Bravida på byggeplassen, og fikk en løsning som passet vår byggetakt med tanke på innflytting av beboere og fortsatt stor byggeaktivitet. Tyveriene på nattetid har stoppet opp, og løsningen har faktisk bidratt til å utpeke gjerningsmann ved et tilfelle,» sier Stig Kaspersen, prosjektleder i Bakke AS.


Bilder fra 2 kamera på Bakke AS sitt prosjekt.

Rull til toppen