Vi er inne i en periode med utfordringer for skoler og barnehager med opprettholdelse av smittevern. Flyttbar sikring gir enkle men effektive fysiske avsperringer der det er behov for inndeling av f.eks. skolegården i ulike soner.

Last ned (PDF, 1.04MB)

Garda Anleggsikring har tatt fram en god og sikker løsning for bygge- og anleggsarbeid i områder tilknyttet skole, barnehager og andre steder barn og ungdom oppholder seg. Dette gjelder bruk av vektblokker, sammen med klatresikre gjerder og sikkerhetsklammer. Undervisningsbygg Oslo krever bruk av vektblokker ved arbeid der det er skole i drift.

Med en slik løsning for å sikre byggeplassen, unngår man at barn klatrer inn på området og at baller/leker triller under gjerdet. I motsetning til vanlige byggegjerdeføtter, stikker ikke vektblokker ut fra gjerdelinjen og utgjør derfor ingen snublefare. De gir også stor trygghet i forhold til at gjerdelinjen ikke velter og skaper fri passasje inn for uvedkommende.

I tillegg til vektblokker anbefales det bruk av klatresikre gjerder. Disse har smalere masker som gjør det vanskelig å klatre over, og med avrundet topp uten skarpe kanter som gjør det veldig godt egnet i områder hvor barn ferdes . De har også ekstra stag i midten som stiver opp og forsterker gjerdet.

Vektblokker har en tyngde på 320 kg pr. gjerdeelement, og med en slik tyngde er det enkelt å ta i bruk duker for skjerming/profilering uten at man trenger ytterligere vindsikring. Her har vi flere ulike typer tilgjengelig, både enkle ensfargede duker og duker i solid PVC-materiale med valgfritt trykk. Duker skaper både et hyggeligere miljø rundt byggeplassen, samt at de kan ha en varslings- og informasjonsfunksjon.

Sikkerhetsklammer benyttes mellom gjerdene, og gir en ekstra sikkerhet sammenlignet med vanlige festeklammer. Her må man benytte spesialverktøy for å kunne åpne klammerne.

I likhet med andre byggeprosjekter, er det selvfølgelig viktig å tenke på sikker tilgang inn og ut på området også ved arbeid rundt skole og barnehager. Vi har komplette løsninger for alle typer behov av automatiske og manuelle porter. Alle våre porter kan leveres med ferdig påmonterte adgangskontrollsystemer fra Infobric og Infotech. Vi tilbyr også serviceavtaler på våre motoriserte produkter, samt utfører alle reparasjoner og garanti for Infobric sine produkter i Norge.

Her er et lite utvalg:

Rull til toppen