STOPP TYVEN!

Mange bedrifter opplever dessverre tyveri fra byggeplass, og dette skaper både økte kostnader og mye arbeid for de som rammes. Vær derfor i forkant, og benytt sikkerhetsløsninger som både gjøre det vanskeligere og lite attraktivt å bryte seg inn, og som stopper tyvene før de rekker å få med seg noe.

I samarbeid med partnere, tilbyr Garda Anleggsikring en sikringspakke med alt inkludert for effektiv sikring av områder, inkludert:

 • Fysisk sikring
 • Kameraovervåkning tilkoblet FG-godkjent alarmstasjon
 • DNA-merking av utstyr

Her er et utvalg:

Kameraovervåkning
Tyveri er et stadig økende problem i bygge- og anleggsbransjen i Norge. Tross dette, er det kun ca. 5% av byggeplassene som velger å bruke kameraovervåkning som sikkerhetstiltak. I samarbeid med Stanley Security tilbyr vi en kameraløsning som gir deg muligheten til å avverge tyveriet før det er påbegynt. Ved hjelp av intelligent videoanalyse (IVA) oppdages uønskede besøk på byggeplassen i sanntid, og det går varsel til en døgnbemannet FG-godkjent alarmstasjon. Alarmoperatøren har mulighet til å advare eller skremme vekk eventuelle inntrengere over høyttaleren på kameraet og sende ut vekter ved behov eller tilkalle politiet. Videomaterialet dokumenterer hendelsene og kan brukes som bevis.

Fysisk sikring
Ved å oppgradere standard byggeplassikring, får man en fysisk sikring som gjør at inntrengere ikke så lett tar seg inn på området:

 • Klatresikre byggegjerder – F3 Smartpanel anticlimb
 • Tung fot på 26 kg eller vektblokker
 • Løftesikring for å unngå at gjerder kan løftes opp av foten
 • Dobbelt sett med sikkerhetsklammer – må benytte spesialverktøy for å åpne
 • Trådholder og bølget tråd i topp – øker høyden og gjør klatring over gjerdet mer vanskelig
 • SelectaDNA – merking av verdifullt utstyr for å hindre tyveri og lettere finne igjen tyvegods hvis det blir stjålet
 • Dekkduker/banner med varsling om DNA-merket utstyr og evt. kameraovervåket område
 • Grinder og porter med adgangskontroll – kan leveres ferdig påmontert og testet

SelectaDNA
Med SelectaDNA kan du merke dine mest verdifulle verktøy, utstyr og byggematerialer med en væske som i tillegg til lim blant annet inneholder microdots med en unik DNA-kode som kun er synlig under UV-lys. Politiet kan søke opp koden i et internasjonalt eiendelsregister og tilbakeføre tyvegodset til rettmessig eier. SelectaDNA tåler høy slitasje og temperaturer opp mot 800 grader.

Referanseprosjekt
Bakke AS har testet løsningen på en av sine byggeplasser, og har dette å si: «Vi slet en del med tyverier på vår byggeplass i nærheten av Nesodden, og var på utkikk etter en løsning som passet på vår type byggeplass. Etter en gjennomgang av behovet, fikk vi opp en løsning som passet vår byggetakt med tanke på innflytting av beboere og fortsatt stor byggeaktivitet. Tyveriene på nattetid har stoppet opp, og løsningen har faktisk bidratt til å utpeke gjerningsmann ved et tilfelle,» sier Stig Kaspersen, prosjektleder i Bakke AS.


Bilder fra 2 kamera på Bakke AS sitt prosjekt.

Rull til toppen